Het verhaal achter de Kiene Kweekcirkel

foto-AdK-150x170Aad de Klerk verhuisde in 2008 van Zuid-Holland naar Friesland. De verhuizing kwam voort uit zijn wens om op eigen grond groente en fruit te kunnen kweken. In de loop van de jaren ontstond er rond zijn huis een ‘voedselbos’: een tuin met bomen, struiken, klimmers, bodembedekkers, kruiden en gewassen. In zijn voedselbos oogst Aad allerlei groenten, fruit en kruiden.

Het voedselbos: een paradijs voor slakken!
Een goed aangelegd voedselbos vraagt weinig onderhoud, maar levert wel een grote hoeveelheid eetbare planten, vruchten en kruiden. Het enige nadeel waar Aad achter

Naam en logo KKC

logo100x100De naam van de Kiene Kweekcirkel is in samenwerking met communicatiebureau PIT uit Leeuwarden ontwikkeld. Al brainstormend kwamen we op de naam ‘kweekcirkel’. Dit omdat de kweekbak afgeronde hoeken heeft en een beschermende cirkel om de groenten, kruiden en fruit vormt. We plaatsten er het woord ‘kien’ bij, omdat de kweekcirkel op een uitgekiende, slimme en bovendien op een natuurlijkvriendelijke manier gewassen beschermt tegen slakken.

Slakkenprobleem

200px Scheme snail anatomyOp deze pagina leest u achtergrondinformatie en wetenswaardigheden over de slak.

De functie van de slak in de natuur
Elk dier en elke plant heeft een functie in de natuur; slakken dus ook. Slakken verzorgen opruimingswerk in de natuur. Eigenlijk eten ze alles, van planten tot kleine diertjes. Op hun beurt vormen slakken ook voedsel voor andere dieren.

Copyright 2021 Kiene Kweekcirkel BV | KvK nr: 57128472 | BTW nr: NL8524.49.550.B01 | Algemene voorwaarden Kiene Kweekcirkel BV