Het verhaal achter de Kiene Kweekcirkel

foto-AdK-150x170Aad de Klerk verhuisde in 2008 van Zuid-Holland naar Friesland. De verhuizing kwam voort uit zijn wens om op eigen grond groente en fruit te kunnen kweken. In de loop van de jaren ontstond er rond zijn huis een ‘voedselbos’: een tuin met bomen, struiken, klimmers, bodembedekkers, kruiden en gewassen. In zijn voedselbos oogst Aad allerlei groenten, fruit en kruiden.

Het voedselbos: een paradijs voor slakken!
Een goed aangelegd voedselbos vraagt weinig onderhoud, maar levert wel een grote hoeveelheid eetbare planten, vruchten en kruiden. Het enige nadeel waar Aad achter

Naam en logo KKC

logo100x100De naam van de Kiene Kweekcirkel is in samenwerking met communicatiebureau PIT uit Leeuwarden ontwikkeld. Al brainstormend kwamen we op de naam ‘kweekcirkel’. Dit omdat de kweekbak afgeronde hoeken heeft en een beschermende cirkel om de groenten, kruiden en fruit vormt. We plaatsten er het woord ‘kien’ bij, omdat de kweekcirkel op een uitgekiende, slimme en bovendien op een natuurlijkvriendelijke manier gewassen beschermt tegen slakken.

Slakkenprobleem

200px Scheme snail anatomyOp deze pagina leest u achtergrondinformatie en wetenswaardigheden over de slak.

De functie van de slak in de natuur
Elk dier en elke plant heeft een functie in de natuur; slakken dus ook. Slakken verzorgen opruimingswerk in de natuur. Eigenlijk eten ze alles, van planten tot kleine diertjes. Op hun beurt vormen slakken ook voedsel voor andere dieren.

Website Kiene Kweekcirkel in 2017

In 2013 en 2014 zijn er allerlei onderzoeken en proefjes gedaan met de Kiene Kweekcirkel en is het slakkenwerend principe steeds verder verbeterd. In het voorjaar van 2015 hebben we deze website online gezet en is de webwinkel geopend en zijn we gestart met de eerst verkoop. In 2016 hebben we de URBAN uitvoering toegevoegd en verder doorontwikkeld en tergelijkertijd kregen we veel aandacht en orders om het bedrijf verder uit te bouwen.

In de loop van 2017 wordt de website uitgebreid, aangevuld en verbeterd. Heeft u vragen, tips of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar info[ad]kienekweekcirkel.nl of maak gebruik van het contactformulier.

Copyright 2020 Kiene Kweekcirkel BV | KvK nr: 57128472 | BTW nr: NL8524.49.550.B01 | Algemene voorwaarden Kiene Kweekcirkel BV