Het verhaal achter de Kiene Kweekcirkel

foto-AdK-150x170Aad de Klerk woonde van 2008 tot 2021 op een mooie plek in Engelum, Friesland met een ruime tuin waar in de loop van de jaren een soort voedselbos ontstond rond zijn huis in combinatie met een traditionele moestuin. Een ‘voedselbos’: een tuin met bomen, struiken, klimmers, bodembedekkers, kruiden en gewassen.

Het voedselbos: een paradijs voor slakken!
Een goed aangelegd voedselbos vraagt weinig onderhoud, maar levert wel een grote hoeveelheid eetbare planten, vruchten en kruiden. Het enige nadeel waar Aad achter

Naam en logo KKC

logo100x100De naam van de Kiene Kweekcirkel is in samenwerking met communicatiebureau PIT uit Leeuwarden ontwikkeld. Al brainstormend kwamen we op de naam ‘kweekcirkel’. Dit omdat de kweekbak afgeronde hoeken heeft en een beschermende cirkel om de groenten, kruiden en fruit vormt. We plaatsten er het woord ‘kien’ bij, omdat de kweekcirkel op een uitgekiende, slimme en bovendien op een natuurlijkvriendelijke manier gewassen beschermt tegen slakken.

Slakkenprobleem

200px Scheme snail anatomyOp deze pagina leest u achtergrondinformatie en wetenswaardigheden over de slak.

De functie van de slak in de natuur
Elk dier en elke plant heeft een functie in de natuur; slakken dus ook. Slakken verzorgen opruimingswerk in de natuur. Eigenlijk eten ze alles, van planten tot kleine diertjes. Op hun beurt vormen slakken ook voedsel voor andere dieren.

Copyright 2023 Kiene Kweekcirkel BV | KvK nr: 57128472 | BTW nr: NL8524.49.550.B01 | Algemene voorwaarden Kiene Kweekcirkel BV