Zinken buitenrand

De zinken buitenrand van de Kiene Kweekcirkel
De barrièrevormende 5 centimeter brede buitenrand van de Kiene Kweekcirkel is gemaakt van zink met een dikte van 0,8 millimeter. Het is in de praktijk gebleken dat zink vooral huisjesslakken afschrikt.

We hebben dit proces vastgelegd met timelapse infrarood nachtfotografie en verwerkt in een filmpje dat u kunt vinden op onze homepage. Tegen naaktslakken is vaak een rand van glasvezelversterkt polyester al voldoende; zink is dat zeker. Tot op dit moment (voorjaar 2015) is er tijdens ons praktijkonderzoek nog geen slak geweest die de zinken rand heeft gepasseerd.

Onze testen doen ons vermoeden dat het contact tussen het zink en het slijm van de slak een vervelende reactie teweegbrengt met elektrisch of een elektrochemische karakter, waardoor de slak zich niet over de zinken rand waagt. De slak maakt rechtsomkeer en uw planten worden op een natuurvriendelijke manier beschermd!

Copyright 2021 Kiene Kweekcirkel BV | KvK nr: 57128472 | BTW nr: NL8524.49.550.B01 | Algemene voorwaarden Kiene Kweekcirkel BV