De binnenwand van de Kiene Kweekcirkel

De binnenwand van de Kiene Kweekcirkel bestaat uit glasvezelversterkt polyesterlaminaat met een dikte van circa 1 mm. We hebben voor dit materiaal gekozen, omdat het zeer goed bestand is tegen water en weersinvloeden en temperaturen tussen de -40 graden Celsius en de +120 graden Celsius kan verdragen. De buitenkant van het plaatmateriaal is voorzien van een UV-beschermlaag waardoor het verouderingsproces zeer sterk wordt vertraagd.

Wat is glasvezelversterkt polyester?
Glasvezelversterkt polyester is een composiet geproduceerd uit een mengsel van onverzadigd polyesterhars (70%) en dunne glasvezelfilamenten (30%). De vernetting tussen de polyesterhars en het oppervlak van de glasvezels vindt plaats middels een onomkeerbare exotherme chemische reactie waardoor een thermohardend kunststof materiaal ontstaat. Dit in tegenstelling tot de meest bekende andere thermoplastisch kunststof materialen die smeltbaar zijn. Glasvezelversterkt polyester kan na vermaling worden hergebruikt als vulstof voor composieten.

Copyright 2021 Kiene Kweekcirkel BV | KvK nr: 57128472 | BTW nr: NL8524.49.550.B01 | Algemene voorwaarden Kiene Kweekcirkel BV